Hoppa till innehållet

p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser

30 - 31 oktober

Andelen barn och unga som kämpar med psykisk ohälsa ökar. Det gör även andelen som får någon form av NPF-diagnos. Under evenemanget Psykisk ohälsa & Diagnoser informerade och berättade föreläsare och utställare om det högaktuella ämnet.

Tusen tack alla samarbetspartners, deltagare, utställare och föreläsare till p.o.d, Psykisk ohälsa & Diagnoser 30 - 31 oktober i Boden.

Hade du inte möjlighet att delta och lyssna på alla talare och föreläsningar 30 - 31 oktober?

Under p.o.d Psykisk ohälsa & Diagnoser den 30 - 31 oktober dokumenterades och filmades samtliga föreläsningar så att fler kan ta del av all information och verktyg inom det högaktuella ämnet.  Scrolla längre ner på sidan för att se alla föreläsningarna.

 

Vilka var alla utställarna som deltog under den 30 - 31 oktober och vilka var deras kommentarer? Se och lyssna på deras kommentarer, råd och tips när projektledaren Linda Vesterberg intervjuar.

 

 " Att öka sin kunskap samt hjälpa våra barn och unga att må bättre och orka ta för sig av livet är en investering i framtiden."

p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser

Möt den riktiga Pontus - 31 oktober

En modig, ärlig och inspirerande influencer som delar sin resa och erfarenheter inom mental hälsa. Han fick sina diagnoser i vuxen ålder- Bipolär sjukdom typ 2 och ADHD. Läs mer om hela programmet 30 - 31 oktober->

p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser

Ulla-Karin Nyberg - dr, psykiatriker och överläkare på S:t Görans sjukhus inom psykiatri

Hon har även en bakgrund som onkolog och är i sitt kliniska arbete inriktad på personer som har drabbats av psykiska besvär på grund av en svår fysisk sjukdom. Hon forskar om självmord och arbetar sedan många år med förlustdrabbade anhöriga. Hon har tidigare arbetat som cancerläkare på Radiumhemmet i Stockholm och har också personlig erfarenhet av cancer. Missa inte hennes föreläsning den 30 oktober.

p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser

Ulrika Brodin - förälder och ledamot OCD Norrbotten berättar om tvångssymdrom

Genom sin dotters insjuknande har hon inhämtat mycket kunskap om OCD samt fått egna erfarenheter kring vård och behandling av OCD/tvångssyndrom. Vill du veta mer om föreningen OCD Norrbotten? Läs här. Ulrika är på plats under p.o.d Psykisk ohälsa & Diagnoser den 30 oktober och delar sina erfarenheter. 

p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser

Jonathan Hedström - powerforwarden som spelade VM-final och uppfyllde NHL-drömmen

Det blev 11 säsonger i högsta hockeyserien i Sverige, spel i både NHL och KHL. Drygt 80 landskamper och 3 VM men under dessa 20 år led han av ätstörningar och psykisk ohälsa. Ta chansen att lyssna på hans otroligt spännande föreläsning om karriären, ätstörningarna, prestationsångesten, machokulturen, ledarskap och vägen tillbaka till ett hälsosamt liv
p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser

Malin Algotsson - Randiga huset - om barn och unga i sorg

Randiga Huset är en ideell organisation som stödjer barn och familjer som har, eller kommer att, uppleva förlusten av en nära anhörig till följd av dödsfall. Att träffa andra med liknande erfarenheter skapar en tillhörighet i en utsatt situation där många känner sig ensamma. Namnet Randiga Huset är inspirerat av hur barns sorg ofta beskrivs - randig. Ibland är de helt otröstliga, nästa stund leker de som om ingenting har hänt, och plötsligt blir de rasande arga över något som verkar vara obetydligt. I Malins föreläsning den 31 oktober kommer ni att få en grundläggande förståelse för hur sorg påverkar barn. Hur barn i olika åldrar förhåller sig till döden och hur vi som vuxna - oavsett om vi är föräldrar, lärare, vårdgivare eller vänner - kan stötta dem i vardagen när deras värld har vänts upp och ner till följd av en förlust. Läs mer om Randiga huset 

p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser

Anna Karlsson- Skapa stödjande miljöer för barn med NPF och Psykisk Ohälsa

Som 14-åring fick Anna sin första panikångstattack. Ungefär samtidigt fick hon också veta att hon hade dyslexi. Tillsammans med detta och sin mammas autism (nu överläkare inom psykiatri) och hennes utmaningar med sin psykiska hälsa gav det lärdomar för livet. Erfarenheterna visade sig vara väldigt värdefulla när Annas dotter 5 år gammal fick sin autismdiagnos. Med bakgrund som beteendevetare i psykologi och en socialpedagogisk utbildning som studiehandledare har hon tillbringat många timmar i skolvärlden med barn med speciella behov. Om betydelsen av att ställa diagnoser och utmaningarna inom skolmiljön. Välkommen till en föreläsning med viktiga frågor som berör barn med NPF, psykisk ohälsa och diagnoser.

Filmer med föreläsare p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser 30 oktober

Måndag 30 oktober

Claes Nordmark - kommunalråd Boden 

Birgitta Johansson Huuva - Regionsråd

NSPH - (Nationell Samverkan Psykisk hälsa) i Norrbotten presenterar sina 11 medlemsorganisationer 

Ulla-Karin Nyberg - Forskare inom Suicide och bla deltagit på TV4

 

Ulrika Brodin - OCD-förbundet - tvångstankar

 

 

 

Filmer med föreläsare p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser 31 oktober

Tisdag 31oktober

Randiga HusetMalin Algotsson - Barn och unga och sorg. Hur hjälper vi dessa att prata sorg?

Jonathan Hedström – fd NHL-spelare som numera föreläser om ätstörning och ADHD

Polisen, Räddningstjänsten och MAE-teamet (Mobila Akutpsykiatriska Teamet) berättar om sina insatser i länet

Riktiga Pontus, Pontus Johansson – Influenser på sociala media som även har Bipolär typ 2 samt ADHD

 

 

Samarbetspartner, utställare och sponsor till p.o.d Psykisk ohälsa & Diagnoser?

Vill ert företag,organisation eller förening bli en del av  p.o.d - Psykisk ohälsa & Diagnoser?  

 

För mer information, välkommen att ta kontakt så berättar vi mer: 

E: pod@bodenevent.se

 

Stort tack till Region Norrbotten och Norrbottens kommuner för ert stöd. 

 

Relaterade nyheter

Sök i kalendern och hitta alla evenemang

By Formsmedjan. Powered by Yago