Quality hotel Bodensia

Bodensia är ett  privatägt stadshotell och konferensanläggning, beläget mitt i Boden city och endast 25 kilometer från Luleå och flygplatsen Kallax. Färdas du med flyg från Arlanda, är du framme hos oss på drygt två timmar.

Hotellet totalrenoverades 2008/2009 och har omvandlats till ett modernt och välkomnande stadshotell anpassat efter resenärer som uppskattar kvalité och funktion.

Bodensia erbjuder 6 konferenslokaler med kapacitet för både stora och små grupper. Restaurangen rymmer ca 400 matgäster. Hotellet har 216 bäddar fördelade på 100 rum, varav 4 sviter samt 4 handikappanpassade rum.

Folkets hus

Positionerade i centrum av Boden kan vi erbjuda attraktiva konferenslokaler med kapacitet från mindre grupper och upp till 424 personer. Kombinera ert event med en egen filmföreställning eller ett teater/operabesök i samma hus!

Sagabiografen är idag en av de få bevarade stora biosalongerna i Sverige. Biografen är digitaliserad, har ett bra surroundljud och är en av få biografer som visar direktsänd opera.

Lokalen har totalt 424 sittplatser samt 4 rullstolsplatser.

Som teatersalong passar Saga för föreställningar inom teater, revy, musikal och vissa konserter. Saga har ett orkesterdike vilket gör lokalen lämplig även för operaföreställningar. Här finns också en flygel som är uppstämd till 440 Hz. Hörselslinga finns.
Scenfakta Saga: Spelyta 9 x 7 meter. Scenöppningens takhöjd är 6,8 meter. Högsta takhöjd är 11,6 meter. Scendjupet är 6,7 meter. Scenlängden är knappt 10 meter.  Takhöjden utanför scenens yta är 4,2 meter.

Folkan har en scen som passar för mindre musikensembler och för vissa teateruppsättningar och dans. Den fungerar även bra för konferenser. I Folkans lokal kan även barservering anordnas i anknytning till ett arrangemang.
Scenfakta Folkan: Bredd 6,80 m, djup 5,60 m, takhöjd från scengolvet 2,20 m och ifrån dansgolvet 2,80m.

 

Boden Turism

Boden Turism ekonomisk förening är en lokal turistorganisation där företag, föreningar och organisationer är sammanslutna för att gemensamt verka för att utveckla Bodens besöksnäring. Det gäller främst marknadsföring men även kompetens- och produktutveckling, nätverksuppbyggnad och intern information/kunskapsspridning.

Föreningen har medlemmar från olika branscher, tex turistanläggningar, aktivitetsföretag, handel, transportörer, resebyråer, restauranger mfl.

Fr o m 1 mars 2004 driver Boden Turism ek. för. Bodens Turistcenter på uppdrag åt Bodens Kommun.