Våra lokaler

Vi har vårt kontor på Boden Arena som är Sveriges nordligaste multiarena. Bodens kommuns anläggningar hittar du presenterade här nedan och tillsammans med våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig just den lokal eller yta som just du behöver för ditt arrangemang.

Boden Arena

Med tillgångar som midnattsljus och norrsken är Boden Arena både unik och exotisk. Utomhusarenan är idealisk för stora musikshower och idrottsevenemang, med möjlighet till uppvärmd plan ända till november. Den moderna inomhusarenan lockar till stora idrottshändelser, mässor och konserter och är det självklara valet för den som vill hitta det lilla extra. Boden Arena invigdes den 6 juni 2008 och är hemmaplan för Boden Handboll, IBK Boden och Bodens BK. Området runt arenan är på hela 74 000 kvm så det är bara fantasin som sätter gränser för vad som går att göra där.

Publikkapacitet: Utomhus på läktarna 5 000 personer. Inomhus på läktarna 1 200 personer.
Golv-/markyta: Utomhus 80*120 m Inomhus 42*40 m vid infällda läktare, 42*26 med utfällda läktare

Hildursborg

Hildursborg är anrik idrottsanläggning centralt belägen granne med äventyrsbadet Nordpoolen. Här finns goda möjligheter till att arrangera konserter, shower, filminspelningar, större sammankomster, föreläsningar och mässor.

När du kliver in på Hildursborg möts du av en cafeteria med ett enklare kök som kan nyttjas vid matcher och arrangemang. Här finner du även en mindre hall som kan avdelas till två sektioner samt 8 omklädningsrum som kan användas som loger vid behov.

En trappa upp ligger den stora hallen med en golvyta på 40x20 m och som har en läktare på ena långsidan med c:a 800 sittplatser. I direkt anslutning till den stora hallen finns en lastkaj som gör av- och pålastning av teknik enkel in till hallen.

Björknäsområdet

Björknäsvallen är en idrottsplats för både sommar- och vinteraktiviteter. Här finns fotbollsplaner, både naturgräs, konstgräs och grus, tennisbanor och anordningar för friidrott (bland annat löparbanor med allvädersbeläggning) samt ishallar.

Björknäsområdet är den perfekta platsen i centrala Boden om du behöver ytor och lokaler av varierande storlek och underlag. Här finns gott om parkeringsplatser inom gångavstånd och gör anläggningen tillgänglig. Området lämpar sig väl för utställningar, mässor, uppvisningar, konserter och idrottsevenemang.

Publikkapacitet ishallen 4 500 pers på läktare, fotbollsplanen huvudarena 2 500-3000 läktare

Björksalen

Björksalen i Boden räknas idag som en av de bästa konsertsalarna i Sverige. Den är speciellt lämpad för klassisk musik med klang och stråkinstrument, men nyttjas även till en mängd andra typer av konserter.

I Björksalen finns också en av de bästa konsertflyglarna, mycket uppskattad av Staffan Scheja och Peter Jablonski, för att nämna några av de pianosolister som haft konserter i Björksalen. Flygeln är alltid uppstämd till 442 Hz. I lokalen finns hörselslinga. Björksalen har 398 sittplatser.

Scenfakta: Scenen är 17,55 meter lång och 10,8 meter djup.
Takhöjden är drygt 5 meter på den lägsta nivån närmast väggen.

Kvarnängen

Detta natursköna grönområde ligger i centrala stan i direkt anslutning till Bodträsket. Kvarnängen är den naturliga samlingsplatsen för såväl bodensarna som tillresande. Ett vackert rekreationsområde för både aktiviteter och vila. Området lämpar sig utmärkt för konserter, utomhusaktiviteter, tivoli m.m.
Här äger Boden Alive, Bodens egen stadsfestival rum helgen 20-22 juli. Läs mer om Boden Alive under fliken arrangemang.